Uvodna konferencija projekta Zelena Baranja

2. ožujka 2018. godine s početkom u 11:00 sati u Eko centru Zlatna Greda održana je uvodna konferencija projekta “Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini”.

Uvodnu riječ održali su Jasmin Sadiković (predsjednik Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek), Stjepan Ribić (direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje), Antonija Bedeniković (programski i komunikacijski menadžer, HUHR Zajedničko tajništvo) i Željko Cickaj (načelnik Općine Bilje). Potom je uslijedilo predstavljanje projektnih aktivnosti od strane Dinka Pešića (Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, voditelj projekta) i Ivane Plaščak, (Općina Bilje, voditeljica projekta).

Cilj projekta je potaknuti ekološki i ekonomski održivi razvoj usklađen s očuvanjem prirode u prekograničnoj regiji hrvatske i mađarske Baranje, a više o samom projektu možete saznati ovdje.

Trajanje provedbe projekta je od 1.12.2017. do 30.7.2019., a provodi se u partnerstvu Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalnog parka Dunav-Drava i Općine Bilje.

Vidi fotografije