19. Međunarodni etno susreti Bilje

Od 1. do 3. lipnja 2018. godine u organizaciji Općine Bilje održat će se festival „Međunarodni etno susreti Bilje“. Ovogodišnji 19. Etno susreti  biti će realizirani kao prva od četiri velike manifestacije u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska „Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini“ koji se provodi u partnerstvu Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalnog parka Dunav-Drava i Općine Bilje. 

Festival „Međunarodni etno susreti Bilje“ tradicionalno se održavaju svake godine gdje lokalno stanovništvo prikazuje svoju bogatu kulturnu baštinu i njeguje odlične veze s prijateljima, sudionicima i posjetiteljima, kako iz drugih krajeva Hrvatske, tako i iz drugih država. Jedinstvena je to prilika za doživjeti čari prirode ovog predivnog područja koje se smjestilo uz Dunav i Dravu, okusiti fenomenalne gurmanske specijalitete specifične za to isto područje te se zabaviti uz ples i pjesmu. Povećanje broja posjetitelja iz godine u godinu dokazuje vrijednost i atraktivnost ovog područja, kao i festivala kojim se slavi život, zajedništvo, ali i bogatstvo u različitosti te se nastoji sačuvati, zaštiti i njegovati kulturna i prirodna baština.

Ovogodišnji festival održat će se u parku Eugena Savojskog, Bilje, a ulaz je besplatan. 2. lipnja 2018. godine s početkom u 20:00 sati u središtu događanja zabavljat će nas Mostar Sevdah Reunion čime se zaista pokazuje značaj ovog međunarodnog etno susreta. Svi ste pozvani i dobrodošli!

Pogledajte program.