Ribarski dani u Kopačevu

Ovogodišnji, dvadeseti po redu, festival „Ribarski dani u Kopačevu“ održan je u subotu i nedjelju, 15. i 16. rujna 2018. godine uz pregršt događanja za posjetitelje svih generacija, a kao treća od četiri velike manifestacije u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska „Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini“.

Fotografije potražite putem Instagram galerije s desne strane ili ovdje.

Dio atmosfere pogledajte u videu ispod teksta ili ovdje.

Nadaleko poznat festival posjetilo je preko deset tisuća posjetitelja željnih dobre zabave, plesa, pjesama, domaćih jela i pića, a pogotovo gastronomskih delicija od različitih vrsta riba. Miris fiš paprikaša i šarana na rašljama širio se svakim dijelom Kopačeva. Uz bogat program, kao i ogromnu ponudu autohtonih proizvoda na izložbenim štandovima, nitko nije mogao ostati ravnodušan.

Svečano otvorenje festivala održano je s početkom u 14:00 h u subotu, nakon čega su mnoga kulturno umjetnička društva pokazala svoje umijeće u tradicionalnim plesovima, a za glazbeni program tijekom subote i nedjelje pobrinuli su se Kurul dobosok (Eger, Mađarska), City Band (Pečuh, Mađarska), Silver Band, TS Zlatni klas, Robert Repić te TS Slavonia Band. U nedjelju je održano i natjecanje u kuhanju fiš paprikaša u dvorištu Doma kulture Kopačevo gdje su mnogobrojni sudionici hrabro pokazali svoja kuharska umijeća. Za najmlađe su tu bile igraonice i programi za djecu tijekom cijele subote i nedjelje u dvorištu Osnovne škole i vrtića Kopačevo. Uz službeni bogati program, bili su tu i vezani programi po pojedinim lokacijama diljem Kopačeva. Tako ste se mogli opustiti u „Dvorištu bake Katice“, pogledati izložbu starih ribolovnih alata u „Family Camping Kopačevo“, upoznati zabavni program i gastronomsku ponudu u „Ribarskom dvorištu“ ili u pansionu „Didin konak“, a u prijemnom centru Kopačevo ste mogli nabaviti ulaznice po promotivnoj cijeni za izlet brodom po Kopačkom ritu. Festival iz godine u godinu sve više raste, program je sve bogatiji te vas sve pozivamo da se vidimo i iduće godine.