Zelena Baranja – pregled 2018. i najava 2019. godine

Na vrata nam kuca 2019. godina pa je red da se prisjetimo odlične 2018. godine i što se to događalo u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska „Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini“, a i da se podsjetimo što nam donosi 2019. godina.

Kažu, slika govori tisuću riječi, a video još i više, svakako ga pogledajte dolje ispod teksta ili ovdje.

Tako nam je početak lipnja uveličao festival „Međunarodni etno susreti Bilje“ (1. lipnja, 2. lipnja, 3. lipnja) koji se tradicionalno održao devetnaestu godinu zaredom, a povećanje broja posjetitelja iz godine u godinu dokazuje vrijednost i atraktivnost ovog područja, kao i festivala kojim se slavi život, zajedništvo, ali i bogatstvo u različitosti te se nastoji sačuvati, zaštiti i njegovati kulturna i prirodna baština.

U srpnju je obilježen „Dan Općine Bilje“ koji se službeno slavi 17. srpnja, a ove godine obilježen je vikend prije, u subotu i nedjelju 14. i 15. srpnja, zanimljivim programom uz pregršt događanja za posjetitelje svih generacija.

Rujan, mjesec s početnim slovom R, mjesec u kojem se svakako jede riba, donio nam je festival „Ribarski dani u Kopačevu“ i to dvadesetu godinu zaredom. Dva dana, subota i nedjelja, 15 . i 16. rujna, bila su rezervirana za odličnu zabavu, ples, pjesme, domaća jela i pića , a pogotovo gastronomske delicije od različitih vrsta riba. Miris fiš paprikaša i šarana na rašljama širio se svakim dijelom Kopačeva. Nadaleko poznat festival posjetilo je preko deset tisuća posjetitelja.

Budite s nama i u Novoj, 2019. godini jer nam donosi manifestaciju „Festival umjetnosti u Zlatnoj Gredi“, land art instalacije, turističke info panele, otvoreni wi-fi, mobilne aplikacije za turiste, edukacijske i turističke sadržaje te virtualnu šetnju / panoramu 360°.

Sretna Vam Nova godina, puna zdravlja i uspjeha u svakom području. Živjeli!