Festival “Čudesna šuma” Zlatna Greda

Potpuno novi festival „Čudesna šuma“ Zlatna Greda održan je u subotu, 22. lipnja 2019. godine uz pregršt događanja za posjetitelje svih generacija, a kao četvrta od četiri velike manifestacije u sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska „Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini“.

Fotografije i videa potražite klikom na Instagram galerija. Galeriju također možete pronaći s desne strane (računalna verzija) ili dolje ispod teksta (mobilna verzija).

Dio atmosfere pogledajte u videu ispod teksta ili ovdje.

Festival u prekrasnoj prirodi koji se po prvi puta održao naveo je mnoge da se u njega zaljube. Koncert, dobra hrana, umjetničke instalacije, atrakcije za djecu i čudesna, čudesna šuma! Pravi način za započeti ljeto i napuniti se pozitivom tog raskošnog zelenila. Otvorenje festivala održano je s početkom u 13:00 h u subotu, a prekrasna Kuća u prirodi Zlatna Greda zajedno s predivnim parkom postali su utočište za sve uzraste koji su u hladu čudesne šume potražili priliku za punjenje pozitivom kroz razne atrakcije. Radionica za djecu “Zeleni junaci” razveselila je najmlađe, pogotovo potragom za životinjskim tragovima, izradom predmeta od drveta i oslikavanjem kamenčića. Osim što su imala priliku istraživati svijet oko sebe, djeca su mogla uživati i u predstavama “Ružno pače” u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba. Održana je i izložba najboljih radova “Postani umjetnik Dunava 2019.” Na radionici izrade smoothie-ja i prevencije nepotrebnog bacanja hrane “Disco soup” tražilo se voće i povrće više jer su svi htjeli napraviti svoj miks. Glazbenu podlogu tijekom cijelog vremena puštao je DJ Defunckt, a predvečer je održan i koncert Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Ekoturistički i zabavni sadržaji Eko centra Zlatna Greda, kao što su veslanje kanuima, vožnja biciklima i električnim skuterima, adrenalinski park, zip-line, bili su na raspolaganju posjetiteljima po festivalskim cijenama.

Nažalost, svjetlosne instalacije od strane skupine umjetnika iz Pečuha koje su prethodnog dana pri testiranju čudesno obasjale šumu, u subotu navečer se nisu vidjele zbog olujnog nevremena koje je trajalo i u nedjelju te je nedjeljni program morao biti otkazan zbog sigurnosnih razloga. No, bez obzira na to, mnogim posjetiteljima koji su festival pohodili u subotu ostat će zaista lijepe uspomene i doživljaji dok se čeka novi festival s ljepšim vremenskim prilikama.