Završna konferencija projekta Zelena Baranja

29. listopada 2019. godine s početkom u 11:00 sati u Edukacijskom centru Tettye, Pečuh održana je završna konferencija projekta “Zelena Baranja – Ozelenjivanje turističke ponude kroz inovativne proizvode u prirodnoj i krajobraznoj baštini”. Provedba projekta trajala je od 1.12.2017. do 31.10.2019. u suradnji partnera Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Nacionalni park Dunav-Drava i Općina Bilje, a idući tekst donosi više o tome što je projektom ostvareno.

Uvodnu riječ održali su Szabolcs Závoczky (direktor Nacionalnog parka Dunav-Drava), Dinko Pešić (Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, voditelj projekta) te Željko Cickaj (načelnik Općine Bilje). Potom je uslijedilo predstavljanje rezultata ostvarenih projektom od strane Dinka Pešića, Szilvie Wodtke (Nacionalni park Dunav-Drava, voditeljica projekta)  i Ivane Plaščak, (Općina Bilje, voditeljica projekta).

Cilj projekta bio je potaknuti ekološki i ekonomski održivi razvoj usklađen s očuvanjem prirode u prekograničnoj regiji hrvatske i mađarske Baranje. Rezultati projekta u Općini Bilje ogledaju se u idućem:

  • 7 land art instalacija u naseljima Općine Bilje
  • 4 festivala i sajmova, kao i nabava opreme za iste
  • otvoreni wi-fi u naseljima Općine Bilje
  • mobilne aplikacije s turističkom ponudom i 5 info panela
  • virtualna šetnja/ panorama 360°
  • razvoj marketing strategije

Popratne fotografije sadržaja vezanih uz projekt pronađite putem galerije na ovoj Internet stranici, kao i klikom na Instagram galerija.

Video događaja projekta pronađite klikom na Youtube kanal Zelena Baranja.